Använd blädderblock och whiteboard

Blädderblock och whiteboard bör alltid finnas tillhands!

Teknik i all ära men att lyssna på någon som står och pratar kan bli väldigt abstrakt samtidigt som mycket text på PPT bör undvikas. Det lämnar att anteckna och rita.

Få saker får mig att hänga med så mycket som någon som talar och ritar/skriver samtidigt. Det hjälper också deltagare att fånga upp det viktiga. Det är väldigt här och nu och mer levande än slides.

En sak som gör mig frustrerad är rum där whiteboarden hamnar under projektorduken. Det är typ 98% av alla konferensrum och klassrum jag någonsin har besökt. När lokalen ser ut så brukar jag be att få två blädderblock så jag kan ha en på varje sida av duken.

Om du tänker att PPT ersätter anteckningar så måste jag säga emot, de fyller oftast helt olika funktion. Din PPT ersätter informationen du hade skrivit i förväg eller dina färdiga punkter. En lektion/ ett block drivs ju vidare via deltagarnas frågor, åsikter och reflektioner och det är dem du skriver upp! Sen tycker jag att det är mycket hjälpsamt att rita som en del av hur jag förklarar och därför vill jag alltid ha en tom yta att rita på nära tillhands.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s