Jag testade att göra en film i Canva

går det att göra video i Canva

Bild på datorskärm med redigeringsprogram, videoverktyg och texten: Går det att göra video i Canva?

Canva är ett fantastiskt verktyg för bilder som nu även erbjuder möjlighet att göra video. Deras gratisversion är väl värd att testa då den täcker många behov även om det inte går att jämföra med ett verktyg för att klippa och redigera film.

Canva kommer inte täcka alla dina behov när det gäller att skapa video men kan hjälpa dig att göra mindre filmer och snuttar du kan stoppa in i andra filmer eller posta på sociala medier. Nedan visar jag hur jag gör en film i Canva.

Allt som jag gjorde i filmen kan du göra i webblädare eller med iPhone/iPad. Viss funktionalitet finns i Android men inte allt. Med lite tur så är det på gång.

Funktioner som i min mening skulle göra Canvas filmverktyg mer användbart skulle vara möjligheten att ladda upp sina egna ljudfiler. Det finns också en begränsning i hur stora videofiler du kan ladda upp vilket jag förstår men det gör att vi kan behöva ett ytterligare verktyg för att klippa ut det vi ska ladda upp.

Som jag nämner i filmen så retar jag mig på de begränsningar som finns när det gäller att filtrera ut ex bara stickers eller filtrera bort alla betalalternativ.

Vill ni testa Canva själva så har jag en referenslänk här. Om du använder denna länk så får både du och jag en Canva-kredit. Detta fungerar bara om du inte har Canva sen tidigare.

Om du gör en egen film i Canva får du gärna tagga mig på sociala medier när du delar den!

Tagga mig på social medier Canva

Bild där det står: Tagga mig om du gör en egen video i Canva och mina sociala länkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s