Deltagarmaterial inte åhörarkopior

Sluta skriva ut åhörarkopior och skapa ett riktigt deltagarmaterial.

Jag vet att många blir glada när de får kursens PPT på papper. Den största anledningen är antagligen att dina slides är fulla med text och de hinner inte skriva ner allt. Men hur många tittar egentligen igenom dem igen? Bättre att Maila ut en pdf om de vill ha dina slides. Tänk på träden! 🙂

Vad ska du göra istället då? Min rekommendation är ett interaktivt deltagarmaterial. Du kan antingen göra ett häfte eller vikhäften, stenciler, faktakort med uppgifter eller något annat kul. Detta knyter an till flera av mina tidigare tips ex att inte föreläsa och att fokusera på deltagarna. I deltagarmaterialet kan du blanda fakta med uppgifter, scenarion, tips och kanske en yta för att skriva en topplista.

Se till att deltagarna tar med sig något hem som de har använt, upplever värde i och ser som användbart. Inte bara en hög med papper!

Samma sak gäller när du utbildar via videoverktyg. Om dina slides funkar som deltagarmaterial är det en dålig presentation. Du kan självklart göra ditt deltagarmaterial i PPT om du vill men det ska inte vara samma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s