Jag testar att bygga ett onboardingprogram i Actimo

Att ha en närvaro på sociala medier kan ha flera fördelar. En av dem är att du kan bli kontaktad av en säljare för ett utbildningsverktyg som vågar låta dig göra ett test av deras programvara och lägga ut det på YouTube! Detta är inte något som alla företag är bekväma med och därför var det extra roligt att få testa Actimo. Detta blogginlägg är ett komplement till den video som du kan hitta på min YouTube-kanal. Jag har lagt in filmen längre ner och du kan rulla ner direkt dit om du vill se den direkt. För dig som vill ha lite mer bakgrund först så börjar du här.

Vad är då Actimo?

Actimo är ett utbildnings och kommunikationsverktyg som också har en uppföljningskomponent för chefer. Du kan skapa forum, medarbetare kan ladda upp eget material med mera. Det är anpassat efter ganska stora företag som har sina medarbetare ute på olika platser och som inte naturligt sitter framför en dator som en del av sitt arbete. Utbildningsdelen bygger på korta små moduler som kan byggas upp till större kurser, formatet per modul är det du kanske är van att kalla microlearning. Det är menat att vara enkelt, socialt, uppföljningsbart och effektivt.

Vad behöver jag för att testbygga ett utbildningsprogram?

Bildtolkning: biljett inbjudan till fejkföretagets introduktionsdag

Jag hittade på ett eget företag inom personlig assistans som jag döpte till Assistanseriet och byggde sedan mitt upplägg efter tanken på att de som ska introduceras är personliga assistenter. Jag har tidigare arbetat inom personlig assistans och kände att jag har bra koll på hur en introduktion där brukar se ut och vad som behöver ingå. Jag har byggt små filmer, bilder, GIFs, texter mm för att kunna testa att stoppa in de olika formaten, kolla hur de blir och beter sig i systemet.

Bildtolkning: en bild på ett ID kort för personal på mitt fejkföretag.

Jag skulle självklart kunna bara testa att lägga upp lite vad som helst men tyckte att det skulle kännas mer realistiskt att visa er om det bygger på ett exempelföretag.

Bildtolkning: Texten välkommen till oss och fejkföretagets logga.

Jag kommer återkomma till mina tankar om preboardning och onboarding i ett annat inlägg.

Hur funkar Actimo?

Kolla på videon jag har spelat in för att få en bättre bild av vad jag gjorde och hur det det gick. Jag delar mina tankar under videons gång och i slutet sammanfattar jag kort vad jag tycker om verktyget som helhet.

Varför jag gillar microlearning och mobilt lärande?

Oavsett om det är Actimo eller ett annat verktyg så är jag alltid väldigt positiv till verktyg som ger möjlighet för lärande på språng och längre lärande uppstyckat i lättsmälta bitar över tid. Kanske är jag därför extra intresserad av den här typen av verktyg.

Att ge medarbetarna tillgång till utbildning i mobilen betyder att de inte behöver åka in till nått kontor, ta sig tid att slå på datorn eller på annat sätt anstränga sig för att komma åt kunskap. Om de olika delarna tar ca 3-7 minuter att genomföra så kan de lätt bakas in i en vanlig arbetsdag utan att arbetet blir lidande.

När vi sitter på längre kurser oavsett om det är klassrum eller digitalt så är det svårt att behålla informationen. Mindre mängd information per gång skapar bättre chanser för att vi lär oss just den saken, speciellt om den är väl utformad, känns användbar/relevant och vi lägger in möjlighet till repetition.

Pedagogiken spelar fortfarande roll.

I ett sånt här verktyg kan vi lätt luras att tro att vi inte behöver lägga lika mycket krut på att bygga innehåll som engagerar och håller kvar deltagarens uppmärksamhet. Det är absolut lättare att hålla kvar uppmärksamhet i 2 minuter än 10 oavsett men ska det inte bara bli information och envägskommunikation så behöver det finnas ett pedagogiskt tänk i byggprocessen.

Vi behöver upplägg där vi skapar engagerande innehåll, använder intresseväckande titlar och skapar möjlighet för reflektion, diskussion och repetition. När möjligt vill vi dessutom gärna koppla ihop det med deras praktiska arbetsuppgifter så att de efter en del direkt kan tillämpa sina nya kunskaper.

Räcker Actimo till?

Svaret är inte självklart. Det beror väldigt mycket på vad du har för behov. Om du behöver ett heltäckande LMS som kan hantera klassrumsutbildningar, anmälningar osv så kommer du inte klara dig med bara Actimo. Du skulle såklart kunna komplettera med andra system eller lösningar.

Är du däremot ute efter ett verktyg för just microlearning och vill ha något enkelt, kul och användbart så kommer det räcka mer än väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s