Önskelista för utbildningsavdelningen

Nu är årsskiftet nära och då brukar det öppnas upp ett fönster för att spendera kvarvarande budget på saker som du behöver för att skapa bättre utbildningar. Här listar jag några tips på prisvärda prylar du borde slå till på.

Bildtolkning: bild på mig och texten: Vad ska du önska dig för pengarna som finns kvar?

Ljud/Mikrofoner

Røde Wireless GO II är den prisvärda lösningen med två sladdlösa mikrofoner som kan kopplas till kameran, mobilen och datorn! Perfekt för dig som vill spela in mer än en person men bara har en kamera. Använder denna själv och är mycket nöjd! Billigare än mycket annat men fortfarande väldigt bra!

Finns det lite budget över så köper ni två myggor också så ni enkelt kan gömma mikrofonerna.

Zoom H2n är mikrofonen som både kan kopplas till datorn för att ge dig bra ljud men också användas sladdlöst med minneskort för inspelning var som helst. Älskar den så mycket att jag har två. En på jobbet och en hemma.

Kamera

Logitech brio är en 4k webbkamera som lyfter dina videos och videomöten till nästa nivå!

Canon EOS M50 II är en bra investering för dig som vill ha en kamera för både att filma och ta bilder. Den kräver inte att du är en superinsatt kameraanvändare och du kan koppla in en extern mikrofon för att få bättre ljud när du filmar. Även denna filmar i 4k. Prisskillnaden mellan den gamla M50 och M50 II är inte stor nog att rättfärdiga att köpa den gamla för att spara pengar. Däremot kanske du kan få en bra dela på en begagnad M50 nu när många vill byta upp sig till 2an.

Denna kamera kan även användas som webbkamera med hjälp av EOS utility vilket gör att du slipper köpa till extra utrustning för att få den att funka som din webbkamera.

Lampor och stativ

Nu kan vara det perfekta tillfället att investera i lite lampor och stativ. Neewer är ett ”lågprismärke” som har bra kvalitet och som jag köpt en hel del olika lampor ifrån och alltid varit nöjd med dessa.

Nedan ser du ett exempel på en bra deal där du får 3 lampor och två softboxar för en rimlig peng. Märket han hittas på lite olika ställen men brukar alltid gå att hitta vi Amazon och AliExpress.

Bildtolkning: Bild på en digital kundvagn med ett paket videolampor och ett paket softboxar för 4495,48 kr.

Program

Powtoon har upp till 70% rea under Black friday och andra högtider. Det är en mycket bra rabatt och absolut värt pengarna!

Livstidslicenser på Toonly, Doodly och Create Studio kan också vara bra investeringar när ni har lite budget över! Engångspriset hittar du inte på deras hemsida utan vi annonser på ex Facebook och Instagram.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s