Varför jag inte har ett nyhetsbrev eller sänder Live

Jag får ofta tipset att skaffa ett nyhetsbrev eller sända Live för att få fler kunder, mer spridning på inlägg osv. Men jag vägrar hårdnackat. Varför då?

Det finns för många nyhetsbrev

Jag är ärligt talat så trött på nyhetsbrev. Att varje vecka eller månad få något oavsett om det finns så mycket att säga eller har hänt något värt att uppmärksamma är utmattande. Så många nyhetsbrev börjar bra men blir efter ett par nummer mest blask eller så är de egentligen mest reklam för tjänster, kurser och saker. Jag raderar ca 90% av alla nyhetsbrev utan att läsa dem. Det ska mycket till för att jag ska tycka det verkar kul att läsa. Jag avprenumererar från allt fler, till och med dem som mina vänner skriver. Jag bara orkar inte.

Jag behöver faktiskt ha något att bidra med

För att rättfärdiga att skicka ut ett nyhetsbrev med någon typ av regelbundenhet så skulle jag behöva säkerställa att jag faktiskt har något av värde att stoppa in i det. Jag föredrar att blogga och lägga upp videos på YouTube då folk kan hitta dessa vid behov och söka upp det som faktiskt ger dem värde. Även om alla som följer mig har någon typ av gemensamma intressen så kommer de knappast ha samma behållning av varje brev. Kommer inte upplevelsen att jag skickar ut irrelevanta saker mest få dem att sluta följa mig helt på alla plattformar utifrån antagandet att jag inte är för dem?

Att regelbundet skicka ut ett nyhetsbrev som faktiskt skapar värde tar tid och energi

Som jag nämnde ovan så skulle jag endast kunna rättfärdiga ett nyhetsbrev om jag trodde jag skulle kunna skapa värde i varje brev. Det är svårt men även om det gick skulle det ta tid, massor av tid. Det skulle bli ett onödigt stressmoment i mitt liv att skapa ännu en deadline att förhålla mig till. Jag har en ganska ojämn arbetsbörda, i perioder har jag mycket uppdrag, massor av underkonsulter och möten över hela kalendern, andra perioder så jobbar jag kanske bara med ett eller två projekt. Jag skulle inte vilja behöva hitta på innehåll till ett nyhetsbrev mitt i en arbetstopp bara för att.

Jag vet att ni är upptagna

De personer som skulle kunna titta på mig Live kan lika gärna titta på förinspelade videos. Att tvinga er att bänka er vid en specifik tid trots att ni inte kommer få interagera ordentligt med mig känns verkligen meningslöst. Ska det ske i realtid så vill jag ha samtal med er, testa saker med er, utforska med er. Jag håller inte på med underhållning, det behövs ingen live-publik.

Inspelningar av tidigare Live brukar dessutom vara väldigt jobbiga att titta på i efterhand, de är ofta snackiga och onödigt långa. Det känns som att det är bättre att göra en video där jag håller det så kort jag kan och undviker onödiga mellanspel.

Jag har andra strategier

Säger inte att nyhetsbrev och att ha Livesändingar är dåligt för alla. Men det är inte en del av de strategier som jag har.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s