Publicera dina egna e-böcker

Oj, egna e-böcker… låter det svårt? Faktum är att det finns många sätt att skapa en e-bok. Allt från program som du bygger i till mallar till gratisvarianter. Det enklaste är att skapa e-böcker i form av PDF, då kan de läsas på datorer, plattor och telefoner. De funkar däremot inte för e-boksläsare som Kindle då det kräver ett annat format. 

Ofta kan du genom att klippa och klistra ihop material från kurser, blogginlägg, artiklar du skrivit mm sätta ihop en värdeskapande e-bok. Du samlar sådant som redan finns och lägger till där det behövs.

För utbildning behöver dessa e-böcker inte vara långa utan det räcker att omfattar den nödvändiga informationen. Sätt ihop dina stenciler, bilder osv.

Har du skapat en e-bok?

Gör en PDF-e-bok i Powerpoint

Visste du att det går att göra PDF böcker i PPT utan allt för mycket ansträngning? Speciellt för dig som vill skapa digitala läromedel kan detta vara en bra idé. Jag kommer spela in en video om detta framöver. 

Bildtolkning; texten Gör en bok i Powerpoint, bild på powerpoint logga, två e-böcker och en flicka som lägger in en bok i den ena e-boken.

Här kan du ladda ner min e-boksmall: https://docs.google.com/presentation/d/14LzT1T7-QZ7ZSw6NlNueXIiWbybp33zO/edit?usp=sharing&ouid=108232765548180085272&rtpof=true&sd=true

Det är mer eller mindre samma process att göra en e-bok i andra presentationsverktyg som Google slides mf. 

Gör en PDF-e-bok i Word

Bildtolkning: texten Gör en e-bok i Word, bild på word loggan och bild på en e-bok.

Det är inte det bästa verktyget men självklart går det att skapa deltagarmaterial i Word och spara som PDF. 

Gör en PDF e-bok i Canva

Bildtolkning: texten Gör en e-bok i Canva, bilder på Canva loggan, en liten hårig filur som har en handske det står Made with Canva på samt en dator med en e-bok i och en banner där det står Made in Canva.

Sugen på att göra en e-bok i Canva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s